PRAVILA FORUMA

UPUTE ZA KORIŠTENJE FORUMA

 

Otvaranje teme

Otvaranjem teme započinjete raspravu o određenoj problematici, te dobivate mogućnost biti autor prvog posta na dotičnu temu. Tako Vas molimo da posvetite pažnju tekstu. On mora sadržavati glavne informacije i biti poticajan za raspravu.

Prije otvaranja teme molimo da provjerite da li takva tema već ne postoji. Ako postoji, molimo da nastavite razgovor u postojećoj temi. Za pretraživanje postojećih tema koristite tražilicu na forumu. Admin zadržava pravo prebacivanja Vaše teme u drugu kategoriju ukoliko smatra da bi se na taj način olakšao pronalazak Vaše teme ostalim sudionicima foruma. Ukoliko se to dogodi, o tome ćete biti obaviješteni emailom.

Obrisane će biti one teme koje nisu u skladu s pravilima ponašanja na forumu te koje su nepotpune informacijama. U slučaju brisanja Vaše teme, biti ćete obaviješteni emailom.

Admin zadržava pravo izmijeniti Vašu otvorenu temu ukoliko smatra da ima potencijala ali nije kvalitetno otvorena. U slučaju izmjene, biti ćete obaviješteni emailom.

 

Naslov teme

Naslov teme je sažet opis problema ili pitanja. Mora biti jednostavan i razumljiv svakom čitatelju. Mora sadržavati ključne riječi tako da se već iz naslova može pretpostaviti o čemu je riječ.

Ako naslov teme nije dobro postavljen, admin zadržava pravo izmjene naslova, o čemu ćete biti obaviješteni emailom.

 

OPĆA PRAVILA FORUMA

 

Forum Zdravoholičara je mjesto gdje anonimni korisnici mogu otvarati teme, postavljati pitanja i odgovarati na pitanja bez prethodnog odobrenja od strane admina. To su prava koja ima svaki korisnik ukoliko se pridržava pravila ponašanja na forumu, a koja su prihvaćena prilikom registracije.

Moderatori su zaduženi za praćenje poštivanja pravila ponašanja, te imaju pravo uređivati ili brisati postove, čime se autor obavještava. Kršenjem pravila foruma, autor posta može biti opomenut, a ponovnim kršenjem pravila ili grubim kršenjem pravila, moderator ima pravo isključiti autora posta iz svih daljnjih rasprava na forumu.

Najbitnije pravilo foruma jest da se ponašate dobronamjerno i pristojno prema drugim sudionicima. To znači da ih ne vrijeđate, da ih ne plašite sa negativnim zdravstvenim pretpostavkama bez ikakve racionalne podloge, te da se ponašate onako kako biste htjeli da se prema Vama drugi ponašaju, kada imate neki (zdravstveni) problem. Svi savjeti moraju biti kreirani s najboljim namjerama!

 

Zaštita privatnosti i anonimnosti

Korisnici foruma mogu biti anonimni ako to žele, te se ta anonimnost poštuje. To znači, da nitko iz tima Zdravoholičara ne smije odavati identitet drugih korisnika nikome. To uključuje admine, moderatore ali i korisnike foruma koji nekoga prepoznaju na temelju razgovora. Jedina iznimka je policijski ili sudski nalog po kojem smo dužni dati na uvid IP adresu korisnika, ukoliko je nad njim u tijeku istražni postupak.

Molimo korisnike koji želi zadržati anonimnost, da paze što pišu kako se ne bi odali po nekim detaljima u postovima.

 

Na forumu je zabranjeno:

– kršenje zakona RH (pozivanje na mržnju, diskriminaciju, kršenje autorskih prava…)
– skretanje teme na politiku ili neku drugu temu koja nema veze s prvim postom u temi
– pisanje nepoželjnih i nepotrebnih informacija koje nemaju veze s pitanjem u postu
– kršenje opće prihvaćenih civilizacijskih normi
– vrijeđanje po bilo kojoj osnovi (rasnoj, nacionalnoj, vjerskoj, dobnoj, spolnoj…)
– psovanje, flejmanje, spamanje (ponavljanje istih ili sličnih postova)
– kršenje zaštite autorskih prava
– objava pornografskih, erotskih sadržaja, kao i prikrivene golotinje, nasilnog sadrža, te linkanje na takav sadržaj
– reklamiranje usluga i proizvoda koje nije odobreno od strane administratora
– kreiranje klonova (više različitih forumskih profila)
– otkrivanje osobnih podataka drugih korisnika
– pisanje podrugljivih, uvredljivih poruka kako bi se namjerno dosađivalo ostalim sudionicima,
provocirale svađe i remetio tijek rasprave
– proganjanje drugih korisnika
– VIKANJE (CAPS LOCK)
– ometanje rada uredništva Zdravoholičari.com (ignoriranje upozorenja, vraćanje izbrisanih postova itd.)

Navedena pobašanja se kažnjavaju upozorenjima ili isključivanjem korisnika iz foruma. Ukoliko uočite kršenje pravila, prijavite to moderatorima na admin@zdravoholicari.com.

 

Odricanje od odgovornosti Zdravoholičar.com

Administratori i moderatori Zdravoholičar.com foruma NE ODGOVARAJU za sadržaj postova kojeg kreiraju korisnici foruma. Sadržaj postova predstavlja isključivo stavove i mišljenja autora tih postova.

Savjete iz postova drugih korisnika koristite na vlastitu odgovornost!

 

Zaštita ugleda fizičkih i pravnih osoba unutar i izvan foruma

Forum je javan i svima dostupan, a korisnici mogu biti anonimni. To anonimnim korisnicima daje mogućnost da zloupotrijebe slobodu govora te svojim objavama naštete ugledu drugih fizičkih i pravnih osoba.

Oštećena osoba ima pravo zahtjevati brisanje takvih postova ukoliko su komentari zlonamjerni, neistiniti ili ako otkrivaju privatne informacije oštećene strane. U takvim situacijama administratori će analizirati žalbu oštećene strane te odlučiti hoće li se post obrisati. Administrator će dati startnu prednost neanonimnoj osobi pred anonimnom, iako to neće biti odlučujuće. Ukoliko štetan post objavi korisnik koji je anoniman, ima mali broj postova na forumu i nema forumski kredibilitet, takav će se post praktički automatskiu brisati, zbog forumskog pravila da postovi moraju biti dobronamjerni.

Anonimni autor ima pravo tražiti vraćanje obrisanog posta, ali u tom slučaju autor se mora odreći prava anonimnosti i mora dati svoje podatke koji će stajati iza posta.

 

KOMENTARI, PRIMJEDBE I ŽALBE

Ukoliko imate komentar, primjedbu ili žalbu, pošaljite je na admin@zdravoholicari.com. Molimo Vas da pošaljete i link na post o kojem je riječ kako bi admini bili sigurni o čemu je riječ. Hvala!

 

Admin ima pravo izmijeniti opća pravila foruma po potrebi, u cilju postizanja maksimalnog reda i korisnosti foruma. Zadnja izmjena: 02.03.2018.

 

KONTAKTIRAJTE NAS

Ako imate pitanja, prijedloge ili komentare, pošaljite poruku i javit ćemo vam se u najkraćem mogućem vremenu. Hvala!

Sending

Želimo da forum bude koristan izvor informacija ali važno je znati da forum ne kontroliraju niti pregledavaju doktori, te se ne bi smjeli oslanjati na savjete ili mišljenja koje dobivate od drugih korisnika bez traženja profesionalnog mišljenja. Uvijek pričajte s svojim doktorom prije poduzimanja mjera, a u slučaju hitne pomoći tražite prikladnu hitnu medicinsku pomoć.

©2018 Zdravoholicari.com

ili

Prijavite se sa svojim podacima

ili    

Forgot your details?

ili

Create Account